CtekCtek acculader 6V Ctek acculader 12V Ctek acculader 24VCtek zonder 230vCtek accessoiresLithium ladersGebruikte acculadersTecMateOptimate accessoiresXenteqXenteq LBC 12VAccu'sComplete setsOptima Yellow TopOptima Blue TopOptima Red TopVMF CalciumLithiumLithiumReich MPPLIAO


CtekDe Ctek laders zijn kwalitatief hoogwaardig. De laders zijn geschikt voor elke loodaccu, zoals de natte, MF, AGM (Optima), Calcium en gel. De acculader past het laadpatroon automatisch aan op de accu en laad de accu op de juiste wijze. Kortweg begint de acculader de accu eerst te herkennen, vervolgens te laden met maximaal vermogen en uiteindelijk springt de acculader over op een druppellaadstand. De acculader onthoudt ook na een stroomonderbreking de ingestelde stand.

Hier de promotiefilm van de website van Ctek:


De acculaders van Ctek zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor Optima en zijn dus ideaal voor een Optima accu. De software is dermate uitgebreid dat elke loodzuur accu geladen kan worden met deze laders. Een acculader met druppellaadfunctie is nodig om een accu in topconditie te houden.

In 2011 hebben wij vanaf Ctek het recht gekregen het Ctek Certified Specialist logo te voeren op onze vestigingen en onze online shop. Hiermee zijn wij de enige externe webshop die dit logo mag voeren. Het logo wordt alleen gegeven aan specialisten die kennis van de Ctek producten en de toepassing hiervan hebben. Wij zijn met recht trots dat wij dit mogen voeren.
ctek certified specialist

Film


Hieronder treft u een beschrijvende film opname aan van de Ctek acculaders.Hieronder treft u aan een omschrijving aan van de algemene eigenschappen van de verschillende Ctek laders. Vervolgens worden alle laders kort beschreven. Alle Ctek laders zijn elektronisch beveiligd tegen omgekeerd aansluiten, kortsluiting en beschikken over vonkbeveiliging. Een Ctek lader werkt al op een erg lage spanning van 170 Volt en is zodoende ook goed te gebruiken op een camping.

Typecodering


De Ctek laders zijn logisch genummerd. Eerst letters en dan cijfers, bijvoorbeeld de Ctek MXS 5.0. De letter M staat voor Multi geschreven, deze laders zijn instelbaar op verschillende voltages en bijvoorbeeld een voedingsstand. De S staat voor 12V, de C voor 6V en de T voor 24 volt. De cijfers geeft de laadcapaciteit van de lader aan.

Werking


De Ctek acculader gaat te werk volgens een volautomatische achtstaps oplaadprocedure (niet alle stappen zitten in elk model):
Curve7000
Curve7000

1. Desulfatering
Een pulserende spanning verwijdert de sulfaataanslag van de loodplaten en herstelt de accucapaciteit.
2. Soft start
Startmodus voor de laadcyclus. De startfase houdt aan totdat de spanning op de accuklemmen gestegen is tot boven een vooraf ingesteld niveau, waarna de lader overschakelt op bulkladen. Als de spanning op de accuklemmen het ingestelde niveau niet binnen vooraf ingestelde tijd heeft bereikt, wordt het laden afgebroken. Er wordt een storing aangegeven. Dan is de accu defect of deze heeft een te grote capaciteit. Als u een grote accu oplaadt die volledig is ontladen, is het misschien nodig de lader na vooraf ingestelde tijd opnieuw te starten.
3. Bulk
Hoofdladen, waarin ca. 80% van het laden plaatsvindt. De lader levert een maximale stroom totdat de spanning op de accuklemmen een vooraf ingesteld niveau bereikt. Na een aantal uren schakelt de lader over op de volgende stap, ook als de maximale spanning niet is bereikt.
4. Absorptie
Complete oplading. De spanning op de accuklemmen blijft behouden op het ingestelde niveau. Tijdens deze fase wordt de stroom in opeenvolgende stappen verlaagd. Als de maximale tijd voor absorptie wordt overschreden, schakelt de lader automatisch over op analyse.
5. Analyse
Het laden wordt gedurende korte tijd onderbroken en de accuspanning wordt gemeten. Als deze te snel daalt, is de accu waarschijnlijk defect.
6. Recond
Als de accu sterk ontladen is, zorgt de gepatenteerde reconditioneringsfunctie voor zo ver mogelijk herstel van de accu.
7. Onderhoudsladen - float
Gedurende de eerste 10 dagen van onderhoudsladen wordt de accu onderhouden met een constante spanning. De accu is nu optimaal geladen.
8. Onderhoudsladen - puls
Het laadniveau varieert van 95% tot 100%. De accu ontvangt een puls wanneer de spanning terugvalt. Dit houdt de accu in een perfecte conditie wanneer hij niet gebruikt wordt. De lader kan maandenlang achtereen aangesloten blijven. Als de accu wordt belast en/of de spanning op de accuklemmen valt terug, start de lader een laadpuls totdat de spanning op de accuklemmen het vooraf ingestelde niveau heeft bereikt. Dan wordt de laadpuls onderbroken en de cyclus wordt herhaald zolang de lader in de fase pulsonderhoud is. Als de spanning op de accuklemmen nog verder terugvalt, keert de lader automatisch terug naar het begin van de laadcurve. Controleer zo mogelijk het waterpeil in de accu.

Niet alle stappen zitten in elke lader. In een vierstaps lader zitten stap 1, 3, 4 en 8. Wij adviseren een 8-staps Ctek lader.

EigenschappenVeiligheidTemperatuur


Om de oplader tegen oververhitting te beveiligen, beschikken de laders over een stroombegrenzer. De stroom neemt af wanneer de omgevingstemperatuur stijgt. De stroom neemt ook af wanneer de oplader bedekt is, om deze tegen schade te beschermen. De oplader blijft werken, maar met een lagere uitvoer. Zodra de omgevingstemperatuur daalt, wordt de stroom automatisch weer verhoogd.

Instellingen op de Ctek laders


De instellingen op de Multi XS laders (niet alle opties zijn altijd aanwezig):
1. instelling: 14,4 Volt
Normale instelling voor natte, MF- en de meeste gel-accu's
2. instelling: 14,7 Volt
Deze instelling wordt aanbevolen voor het opladen van accu's bij temperaturen lager dan -5°C. Ook geschikt voor veel AGM accu's.
3. instelling: 13,6 Volt / Supply
In deze modus levert de oplader een constante spanning van 13,6V. Dit is de beste onderhoudsmodus voor gebruikstoepassingen waarvoor het maximumvermogen van de accu van belang is. De Multi XS 7000 kan in deze modus ook worden gebruikt als voedingseenheid, zonder dat een accu is aangesloten. Om de oplader in deze modus te kunnen starten is geen tegenspanning vereist. Denk eraan, dat de vonkvrijfunctie in deze modus is uitgeschakeld; de beveiliging tegen omgekeerde polariteit werkt
wel, maar zonder indicatie.
4. instelling: 16 Volt / Recond
Deze modus wordt gebruikt om sterk ontladen en verzuurde accu's te herstellen (hoog zuurgewicht onderin en laag bovenin). Denk eraan, dat de accu eerst volledig opgeladen moet worden. Gebruik deze modus selectief; de hoge spanning kan vochtverlies veroorzaken. 16V is gewoonlijk geen probleem voor elektronica van 12V-systemen, maar een maximaal resultaat en het kleinste risico voor de elektronica wordt bereikt wanneer de accu wordt afgekoppeld.

Leveringsomvang


De meeste laders hebben wij altijd op voorraad. De levertijd is zodoende slechts enkele dagen. De laders worden geleverd met

Snelle vergelijking tussen de 12V-modellen


Ctek XS0.8 levert 0,8A geschikt voor kleine accu's, 6 staps, 5 jaar garantie
Ctek Multi XS3.6 levert 0,8 of 3,6A geschikt voor kleine accu's en accu's tot 77Ah, 4 staps, 5 jaar garantie, beschikt over winterstand.
Ctek Multi XS5.0 levert 0,8 of 5A, geschikt voor kleine accu's en accu's tot 110Ah, 8 staps, 5 jaar garantie, beschikt over reconditioneringsfunctie en winterstand.
Ctek Multi XS5.0 Test and Charge zelfde als de 5.0, alleen met testprogramma voor accu's, 5 jaar garantie.
Ctek Multi XS5.0T vernieuwde versie van de 5.0, lader met Temperatuur compensatie (temperatuursafhankelijk laadvoltage), 5 jaar garantie.
Ctek Multi XS7.0 levert 7A, geschikt voor accu's van 14 tot 150Ah, 8 staps, 5 jaar garantie, beschikt over voedingsstand, reconditioneringsfunctie en winterstand.
Ctek Multi XS10.0 levert 10A, geschikt voor accu's van 20 tot 200Ah, 8 staps, 2 jaar garantie, beschikt over voedingsstand, reconditioneringsfunctie en winterstand.
Ctek Multi XS25 levert 25A, geschikt voor accu's van 50 tot 350Ah, 8 staps, 2 jaar garantie, beschikt over voedingsstand en reconditioneringsfunctie.


Ctek Battery Analyzer


De Ctek Battery Analyzer kan met hoge betrouwbaarheid de conditie testen van alle soorten 12V-loodzuuraccu's, inclusief natte, onderhoudsvrije, Ca/Ca-, gel- en AGM-accu's. Deze gebruiksvriendelijke accutester presenteert snelle en duidelijke resultaten. Het operationele spanningsbereik is 8–15V met een testbereik van 200–1 200EN. Sluit de klemmen aan op de accu en volg de stap voor stap aanwijzingen op het display. Het gemakkelijk af te lezen display geeft duidelijke informatie over de conditie van de accu met advies over eventuele vervolgstappen. De gepatenteerde technologie van de Ctek Battery Analyzer is veilig voor de gebruiker en de voertuigelektronica, zodat u de accu niet van het voertuig hoeft los te koppelen. De accutester is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit, belast de accu niet en genereert geen hitte. Het product wordt geleverd met 2 jaar garantie.

De tester is gemaakt door Midtronics, de fabrikant die de beste accutesters maakt.


ctek-battery-analyzer.jpg

Ctek XC 0.8, 6 volt


Unieke 6 V-acculader
De XC 0.8 is de lader die uw klassieke auto een nieuw leven geeft. De XC 0.8 is een compacte, volautomatische 4-stapslader die 6V accu's van 1,2-100Ah oplaadt. De lader is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De lader wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Gebruik


De XC 0.8 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is niet in te stellen en staat dus altijd op de juiste stand. Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De lader wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Ctek Multi XC 0.8

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 7,2 Volt
Laadstroom:0,8A, 3,6A
Type acculader:Volautomatische 4 staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 40 Ah, 100Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek XS 0.8, 12 volt


Nieuwe generatie acculader voor kleinere accu's
De XS0.8 is uitermate geschikt voor motoren en gemakkelijk mee te nemen onderweg, het is een van de lichtste acculaders die verkrijgbaar zijn. De XS 0.8 is de kleinste 12V lader van CTEK. Hij heeft een uiterst geavanceerde techniek en is perfect voor het opladen van kleinere 12V accu's die te vinden zijn in motorfietsen, jetski's, ATV's en gazonmaaiers. Hij is tevens geschikt voor onderhoudsladen van accu's met een ‘normale capaciteit', zoals accu's in auto's. Dankzij het unieke display kan de gebruiker het gehele oplaadproces volgen.

Gebruik


De XS 0,8 is een compacte en volautomatische 6-stapslader voor 12V accu's van 1,2-32Ah, die geschikt is voor onderhoudsladen tot 100Ah. De XS 0.8 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht), levert 0,8A en is berekend op het beschermen van voertuigelektronica. Hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De XS 0.8 wordt geleverd met 5 jaar garantie. De acculader is niet instelbaar en staat dus altijd goed ingesteld.

Ctek Multi XS 0.8 (XS800)

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4 Volt
Laadstroom:0,8A
Type acculader:Volautomatische 6-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 32 Ah, 70Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)

Ctek CT5 Powersport


De CT5 Powersport is de lader van Ctek geschikt voor de motoren welke niet geladen kunnen worden met een normale acculader. Dit zijn de BMW motoren met een CANBUS aansluiting. U dient wel de accessoire te kopen.

ALTIJD KLAAR VOOR ACTIE
Een kenmerk van een powersport-voertuig is dat het gedurende lange periodes wordt gestald. Maar u wilt dat het altijd klaar is om in actie te komen. De CT5 POWERSPORT-lader heeft drie belangrijke oplaad- en onderhoudfasen voor het maximaliseren van de kracht en de levensduur van de accu. Deze maakt gebruik van geavanceerde technologie om het vermogen en de toestand van de accu continu te bewaken en maatregelen te nemen, wanneer dat nodig is. De CT5 POWERSPORT-lader kan onbeperkt, indien nodig, op de accu worden aangesloten, zonder het risico van te veel of te weinig opladen.

VOOR ALLE MOTORFIETSEN, ATV'S, JET SKI'S EN SNOWMOBILES
De CT5 POWERSPORT-lader behandelt iedere accu zorgvuldig als individueel object. De lader is eenvoudig in gebruik en werkt met alle powersport-voertuigaccu's. Sluit de CT5 POWERSPORT-lader rechtstreeks aan op de accu of via het 12V-CANBUS-contact (compatibel met BMW-motorfietsen) met gebruik van het CTX INDICATOR PLUG 12V-accessoire.

ctek-ct5-powersport.jpg

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:max. 2,3A
Type acculader:Volautomatisch
Accucapaciteit:5 –25 Ah
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)Ctek Multi XS 3.6


Bewezen betrouwbaarheid
De MXS 3.6 is een beproefde en betrouwbare lader. Hij heeft belangrijke functies als ontzwavelen en onderhoudsladen en een koudestand voor optimaal opladen op koude winterdagen. De gepatenteerde desulfaterings verlengt de levensduur van de accu. Hij is tevens geschikt voor het opladen van veeleisende AGM-accu's (d.w.z. Optima). Het is de ideale lader voor kwaliteitsbewuste mensen, die hun lader gewoon willen aansluiten en het opladen vergeten. De MXS 3.6 is een volautomatische 4-stapslader voor het opladen van 12V accu's van 7-75Ah, die geschikt is voor onderhoudsladen tot 120Ah. Dit soort accu's komen voor in auto's, motorfietsen, grasmaaiers, tractoren en pompen. Wij adviseren altijd een 8-staps Ctek acculader.

Gebruik


De MXS 3.6 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is eenvoudig in te stellen door op de modeknop te drukken. De motorfiets is geschikt voor kleine accu's (maximaal 0,8 A). De autostand levert 3,6A en is geschikt voor auto's en normale accu's tot 77Ah. De koudweer stand is voor AGM accu's (iets verhoogd voltage). Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 3.6 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Ctek Multi XS 3.6

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4 of 14,7 Volt
Laadstroom:0,8A, 3,6A
Type acculader:Volautomatische 4 staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:7 – 75 Ah, 120Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 5.0


De nieuwste generatie technologie nu ook voor de consument
De Multi XS 5.0 is de opvolger van de XS 4003. De lader is volledig gelijk aan het voorgaande model behoudens de laadkracht, deze is verhoogd van 4A naar 5A. Een Ctek lader is een slimmere, betere en veiliger lader dan de meeste andere laders. Deze derde generatie CTEK lader heeft meer functies en meerdere veiligheidsfuncties. De Multi XS 5.0 is een vol-automatische 8 stap lader. Zeer krachtig en levert 0.8A of 5A. De Multi XS 5.0 is geschikt voor vele toepassingen zoals auto's, motorfietsen, grasmaaiers, jet ski's, of welke toepassing dan ook waar er een kleine of middelgrote accu wordt gebruikt.

Ctek Multi XS 5.0
De capaciteit van de accu moet minimaal 1,2 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 80Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 110Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 120-140Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

Gebruik


De MXS 5.0 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is eenvoudig in te stellen door op de modeknop te drukken. De motorfiets is geschikt voor kleine accu's (maximaal 1,2 A). De autostand levert 5A en is geschikt
voor auto's en normale accu's tot 110 Ah. De koudweer stand is voor AGM accu's (iets verhoogd voltage). Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 5.0 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:0,8A of max. 5 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 110 Ah, 160Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 5.0T


Het bekende model met temperatuursensor
De MXS 5.0 is een geavanceerde processorgestuurde acculader met automatische temperatuurcompensatie, die uitstekende prestaties levert voor loodzuuraccu's. De MXS 5.0 biedt een oplossing voor uiteenlopende accuproblemen en is de ideale acculader voor veeleisende gebruikers. De MXS 5.0 heeft onder andere een diagnosefunctie om te bepalen of de accu lading kan accepteren en vasthouden, een gepatenteerde automatische desulfateringsstap en een speciale reconditioneringsstap om sterk ontladen en gestratificeerde accu's nieuw leven in te blazen. De AGM optie is de ideale oplossing voor het optimaliseren van de prestaties en de levensduur van de meeste start-stop accu's. Dankzij de ingebouwde temperatuurcompensatie levert deze acculader ook onder extreme omstandigheden uitstekende oplaadprestaties. Met de gepatenteerde functie voor FLOAT/PULSE-onderhoudsladen is de MXS 5.0 ideaal voor langdurig onderhoud. Het gehele proces (testen, opladen en onderhouden) is duidelijk te volgen via de ledlampjes.


Ctek Multi XS 5.0T

De MXS 5.0 is een volautomatische 12V-acculader waar u geen omkijken naar hebt ('aansluiten en vergeten'), met 8 oplaadstappen en instelbare programma's. De acculader biedt extra flexibiliteit doordatde RECOND-optie en de AGM optie apart of samen kunnen worden gebruikt (zowel voor het programma als voor het programma). Een breed toepassingsbereik voor alle typen loodzuuraccu's van 1,2Ah tot en met 110Ah (onderhoudsladen tot 160Ah). Spatwater- en stofdicht (IP65). De vonkvrije MXS 5.0 is eenvoudig en veilig te gebruiken, beschermt de voertuigelektronica en is beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 5.0 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:0,8A of max. 5 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 110 Ah, 160Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 5.0 Test and Charge


Met combinatie van alternator- en accutester
De Ctek XS5.0 heeft nu ook een versie met ingebouwde accutester. Deze lader heeft 3 unieke testprogramma's. De testprogramma's werken met en zonder 230V aansluiting. Het testprogramma geeft een goede indicatie van de toestand van de accu, de startcapaciteit t.o.v. het voertuig en de alternator. De toepassing is eenvoudig, druk de MODE-knop gedurende 2 seconden in en selecteer het programma. Batterij: de accuprestaties worden getest. Start power: de accuprestaties tijdens het starten worden getest. Alternator: de prestaties van de alternator of generator worden getest.

Ctek Multi XS 5.0 Test and Charge
De capaciteit van de accu moet minimaal 1,2 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 80Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 110Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 120-140Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

Gebruik


De MXS 5.0 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is eenvoudig in te stellen door op de modeknop te drukken. De motorfiets is geschikt voor kleine accu's (maximaal 1,2 A). De autostand levert 5A en is geschikt voor auto's en normale accu's tot 110 Ah. De koudweer stand is voor AGM accu's (iets verhoogd voltage). Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 5.0 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:0,8A of max. 5 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 110 Ah, 160Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 7.0


Geschikt voor het opladen van zwaardere accu's
De MULTI XS 7.0 is geschikt voor auto's, boten en kampeerwagens. Deze lader is ideaal voor gebruik het hele jaar door. De Voedingsfunctie zorgt ervoor dat u steeds over de nodige stroom beschikt, ook bij afwezigheid van een accu. Hij beschikt tevens over een geheugen functie. U kunt dus de accu loskoppelen zonder de instellingen en codes in de boordcomputer, diefstalbeveiligde radio's, sleutelloze toegangssystemen enz. te verliezen. De Boost/Recond-functie reconditioneert uw accu na volledige ontlading. Uw accu herstelt snel en gaat langer mee.

De capaciteit van de accu moet minimaal 14 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 100 Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 150 Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 225 Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

ctek xs7.0

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14.4, 14.7, 15.8 of 13.6 Volt
Laadstroom:maximaal 7A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:14 – 150 Ah, 225Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 10


Professioneel opladen met een compact apparaat
De MXS 10 is een lader met geavanceerde technologie. Hij is ideaal voor professioneel gebruik en perfect voor werkplaatsen, maar ook voor caravans, recreatievoertuigen, boten of auto's. De MXS 10 is uitstekend geschikt om een breed scala aan accuproblemen op te lossen. Hij heeft eigenschappen als accudiagnose die laat zien of een accu een lading kan ontvangen en vasthouden, een speciale herconditioneringsfunctie die accu's met zuurafzetting en sterk ontladen accu's herstelt, uniek onderhoudsladen en een temperatuursensor voor optimaal opladen ongeacht de weersomstandigheden. Hij heeft tevens een voedingsmodus waarmee de accu van het voertuig kan worden losgekoppeld zonder belangrijke configuraties te verliezen. Dankzij het unieke display kan de gebruiker het gehele oplaadproces volgen.

Gebruik


De MXS 10 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De MXS 10 is een volautomatische 8-stapslader die maximaal 10A levert voor 12V accu's van 20-200Ah en geschikt is voor onderhoudsladen tot 300Ah. De lader past de laadstroom aan met de temperatuursensor. Deze lader heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is berekend op het beschermen van voertuigelektronica. Hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Ctek Multi XS 10 (MXS10)

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting. De levering is met temperatuursensor.

Specificaties


Laadspanning:14,4, 14,7, 15,8 of 13,6 Volt
Laadstroom:max. 10A,
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:20 – 200 Ah, 300Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 25


Professioneel accuonderhoud
De MULTI XS 25 beschikt over een hoog vermogen voor accu's die snel moeten worden opgeladen: in uw kampeerwagen, boot of werkplaats. De lader stemt het laadvermogen automatisch af op de temperatuur van de accu. De MULTI XS 25 beschikt over dezelfde handige Voedingsfunctie als de MULTI XS 7000. De MULTI XS 25 is verder uitgerust met ingebouwde functies voor de analyse van de toestand van uw accu. Bij het onderhoudsladen wordt op unieke wijze rekening gehouden met zowel de prestaties als de levensduur van de accu.
ctek multi xs25
De capaciteit van de accu moet minimaal 40 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 200 Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 350 Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 500 Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

Specificaties


Laadspanning:14,4, 15,8 of 13,6 Volt
Laadstroom:max. 25A,
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:40 – 500 Ah, 500Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Lithium accu's Ctek Lithium XS


Eenvoudig opladen van Lithium accu's
De LITHIUM XS is een geavanceerde processorgestuurde acculader die speciaal is ontwikkeld om lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) accu's op te laden en te onderhouden voor optimale prestaties en een langere levensduur. Met een laadstroom tot 5A is de LITHIUM XS extreem flexibel en geschikt voor het opladen van LiFePO4 accu's van 5Ah tot 60Ah (onderhoudsladen tot 120Ah).

lithium xs

Deze acculader is eenvoudig in het gebruik en begint na het aansluiten automatisch met opladen. Bij aanvang van het opladen zal de LITHIUM XS automatisch de eventueel aanwezige elektronica voor laagspanningsbeveiliging (accubeheersysteem) resetten, zonder dat de accu hoeft te worden losgekoppeld van het voertuig. Het opladen kan op elk gewenst moment handmatig opnieuw worden gestart door op de "RESET"-knop te drukken.

De LITHIUM XS is een volautomatische acculader waar u na het aansluiten geen omkijken meer naar hebt. De acculader heeft 8 oplaadstappen, waaronder een test om te controleren of de LiFePO4 accu lading kan accepteren en vasthouden, een unieke maximalisatiestap om de volledige accucapaciteit te herstellen en een gepatenteerde stap voor onderhoudsladen, waarmee u ook na maanden inactiviteit verzekerd bent van maximale accuprestaties. De vonkvrije LITHIUM XS is spatwater- en stofdicht (IP65), is eenvoudig en veilig te gebruiken, beschermt de voertuigelektronica en is beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De LITHIUM XS wordt geleverd met 5 jaar garantie.

24 Volt Ctek Multi XT 4.0


Eenvoudig opladen van 24V accu's
De MXT 4.0 is een rendabele lader, die geschikt is voor kleinere 24V accu's. De MXT 4.0 is ideaal voor onderhoudsladen van grotere wagenparken met 24V voertuigen, back-upsystemen, pistemachines, rolstoelen e.d. De MXT 4.0 is voorzien van alle noodzakelijke eigenschappen en functies om een breed scala aan accugerelateerde problemen op te kunnen lossen. Hij heeft eigenschappen als accudiagnose die laat zien of een accu een lading kan ontvangen en vasthouden, een speciale herconditioneringsfunctie die accu's met zuurafzetting en sterk ontladen accu's herstelt, uniek onderhoudsladen, een stand voor optimaal opladen op koude winterdagen en het opladen van veeleisende AGM-accu's (d.w.z. Optima).

De MXT 4.0 is een volautomatische 8-stapslader die 4A levert voor 24V accu's van 8-100Ah en geschikt is voor onderhoudsladen tot 250Ah. Deze lader heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is compatibel met de elektronica van een voertuig. Hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXT 4.0 wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Specificaties


Laadspanning:28.8, 29.4, of 31,4 Volt
Laadstroom:max. 4A,
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:8 – 100 Ah, 250Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


24 Volt Ctek Multi XT 14


Professioneel onderhoud voor 24 Volt accu's
De Multi XT 14 beschikt over dezelfde functies als de Multi XS 25, maar is bestemd voor 24V accu's.

De MXT 14 is een professionele 24V acculader, ontwikkeld voor commerciële voertuigen met zwaar belaste accu's en ideaal voor bussen, vrachtwagens, grote boten en ook geschikt voor werkplaatsen. De MXT 14 heeft alle nodige functies en eigenschappen om de meest uiteenlopende accuproblemen op te lossen, zoals accudiagnose om te bepalen of de accu lading kan ontvangen en vasthouden. Tevens beschikt de lader over een reconditioneringsfunctie. De levering is met een temperatuursensor voor optimaal opladen bij elk weertype. Tevens beschikt deze lader over een supply stand, u kunt de accu van het voertuig loskoppelen zonder dat belangrijke instellingen van de voertuigelektronica verloren gaan.
XT14
De capaciteit van de accu moet minimaal 20 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 100 Ah. De maximale capaciteit om comfortabel te laden is ongeveer 175 Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 280 Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu. Ctek geeft aan dat onderhoud mogelijk is voor accu's tot 500 Ah.

Specificaties


Laadspanning: 28,8, 31,6 of 27,2 Volt
Laadstroom:max. 14 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:28 – 300 Ah, 500Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP44 (buitengebruik)


Ctek D250S


De ideale vervanger van een diode of relais
De D250S is een lader die van 12 Volt voeding een perfecte laadspanning maakt voor een accu. De lader beschikt niet over een 230v ingang. De werking van de D250S is simpel. U sluit er een 12v energiebron op aan zoals zonnepanelen of dynamo. De D250S maakt van de aangeleverde energie een nette oplaadcurve zodat de accu optimaal geladen wordt. Als u de D250S niet gebruikt, kan de laadspanning vanaf bijvoorbeeld de dynamo te laag zijn. Een niet optimale spanning verkort de levensduur van de accu. De D250S is ideaal in campers, caravans e.d. waar u de accu wilt laden tijdens het rijden of gebruik maakt van zonnepanelen. U weet dan zeker dat de accu de optimale spanning krijgt.


Ctek D250S dual
Werking
De D250S dual selecteert uit de maximaal twee aangesloten bronnen automatisch de meest geschikte gelijkstroombron voor de betreffende toepassing. De lader schakelt tussen de stroombronnen heen en weer om een zeer efficiënt oplaadproces in meerdere stappen te bewerkstelligen. De D250S dual is bij uitstek geschikt voor het opladen van accu's in voertuigen zonder toegang tot het elektriciteitsnet. Het opladen wordt automatisch gestart zodra de acculader gelijkstroom ontvangt, bijvoorbeeld van een alternator wanneer het voertuig wordt gestart, of van een zonnepaneel dat wordt aangesloten. Dankzij de D250S dual kunnen uw accu's snel worden opgeladen, zijn ze altijd in topconditie en gaan ze langer mee.
De D250S dual is een volautomatische 5 staps acculader die 20A levert voor 12V accu's van 40 tot 300Ah. De acculader voldoet aan de IP65 norm en is veilig voor voertuigelektronica. Er zit twee jaar garantie op deze lader.

Technische eigenschappen
Het opladen gaat in meerdere stappen (5 staps). De accuscheider maakt diodes en spanningsgevoelige relais overbodig. De lader beschikt over een ingebouwde zonnepaneelregelaar met MPPT (bewaking van optimaal-vermogen-punt), gesynchroniseerd met andere stroombronnen, zoals alternator en of windenergie.
De installatie is eenvoudig.

De temperatuursensor op de lader zorgt er voor dat de accu volledig opgeladen wordt, bij hoge temperaturen wordt de laadspanning verlaagd om overmatig opladen te voorkomen.

Specificaties


Laadstroom:max. 20A
Accucapaciteit:40 – 300 Ah
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Smartpass


Aansluiten en vergeten, moeiteloos opladen
De Ctek Smartpass beschikt niet over een 230v ingang. De Smartpass vult de D250S optimaal aan.
De Smarstpass is een energiebeheersysteem voor het regelen en optimaliseren van de energie die wordt geleverd. Deze lader optimaliseert de energiestroom die wordt geleverd door bijvoorbeeld de dynamo of zonnecellen of bijvoorbeeld de D250S naar de accu's en de verbruikers. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de verbruikers en de accu's. De accu's worden optimaal geladen en ontladen.

Door de combinatie D250S en Smartpass kunt u alle energie die er gecreëerd wordt door de alternator, zonnepaneel e.d., optimaal benutten. Dit zonder dat de elektronica elkaar tegen werkt. Door de optimalisatie wordt de levensduur van de accu's verlengd. De D250S wordt gebruikt om de spanning te optimaliseren (te hoge spanning wordt verlaagd, te lage spanning verhoogd). De Smartpass wordt gebruikt om de accu optimaal te laden door een nette laadcurve en temperatuurbeveiliging. Tevens wordt de accu optimaal ontladen doordat deze beveiligd is tegen onderspanningsbeveiliging.

Verbruikers
De Smartpass heeft een onderspanningsbeveiliging. De apparatuur die niet essentieel is, dient u op de Smartpass aan te sluiten. Apparatuur die zo lang er energie is moet blijven werken, kunt u direct aansluiten op de accu. Het voordeel van deze wijze van aansluiten is dat bijvoorbeeld de koelkast automatisch afgekoppeld wordt als er te weinig energie in de accu zit en dat u nog wel bijvoorbeeld de noodverlichting kunt gebruiken.

De smartpass zorgt dat de beschikbare energie optimaal verdeeld wordt. Als er energie aanvoer is vanaf bijvoorbeeld de dynamo krijgen de verbruikers krijgen de energie die nodig is. De rest van de energie wordt gebruikt om de accu's te laden. Als de energie toevoer heel groot wordt, laat de smartpass niet meer energie door dan de accu maximaal kan hebben zonder te heet te worden door de temperatuursensor.

Ctek smartpass

Accuscheiding


De ingebouwde accuscheiding zorgt er voor dat u geen diode of relais meer nodig heeft. De nadelen van een diode (spanningsval) of relais (vereist spanning om te werken) zijn zodoende niet meer aanwezig.

Gebruik


De acculader heeft geen onderhoud nodig nadat het eenmaal gemonteerd is. Doordat stroomverbruikers tijdens het opladen gescheiden worden van de accu's, gaan de verbruikers langer mee. Een accu heeft namelijk een hogere spanning nodig tijdens het opladen dan optimaal is voor de verbruikers.

Specificaties


Laadstroom:max. 80A, 3,6A
Accucapaciteit:75 – 800 Ah
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)Garantie


Ctek hanteert een strikt dealernetwerk. De dealers van Ctek staan op de website vermeld van de fabrikant. Alleen indien een dealer vermeld staat, kunt u aanspraak maken op de garantiebepalingen van de fabrikant. De fabrikant verstrekt op een Ctek product 2 of 5 jaar garantie. U dient de garantie altijd te claimen bij het bedrijf waar u de lader heeft gekocht. U kunt niet direct bij de fabrikant of importeur terecht. Dit heeft tot gevolg dat de garantievoorwaarden per bedrijf verschillend zijn. Er is een concurrent die slechts 2 jaar garantie geeft en u dient dan bij te betalen voor de 5 jaar garantie. Als u bij ons bedrijf de lader koopt, heeft u de garantie die de fabrikant hiervoor afgeeft. Op bijvoorbeeld de XS5.0 lader zit 5 jaar garantie.

ctek dealer

Vragen? mail ons op info@Onderhoudslader.nl Wij antwoorden erg snel.
Telefonisch zijn wij op werkdagen tot 17.00 uur bereikbaar op
NL: 085-7843666.
©2000-2017 CaravanMoverShop

Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden | Juridisch | Contact | Facebook | Youtube | Google+ |CtekCtek acculader 6V Ctek acculader 12V Ctek acculader 24VCtek zonder 230vCtek accessoiresLithium ladersGebruikte acculadersTecMateOptimate accessoiresXenteqXenteq LBC 12VAccu'sComplete setsOptima Yellow TopOptima Blue TopOptima Red TopVMF CalciumLithiumLithiumReich MPPLIAO