Ctek

Ctek acculader 6V

Ctek acculader 12V

Ctek acculader 24V

Ctek zonder 230v

Ctek accessoires

Lithium laders

Gebruikte acculaders

TecMate

Optimate accessoires

Xenteq

Xenteq LBC 12V

Accu's

Complete sets

Optima Yellow Top

Optima Blue Top

Optima Red Top

VMF Calcium

Lithium

Lithium

Reich MPP

PowerXtreme
Xenteq LBC-512 acculader, vernieuwd model, ook voor lithium Ion


12 volt
Accucapaciteit: 14 Ah tot 150 Ah
Laadstroom: 10 A
Model met Lithium Ion laadprofiel


bestel


Xenteq LBC-512 acculader, vernieuwd model, ook voor lithium Ion

Xenteq LBC-512 acculader, vernieuwd model, ook voor lithium Ion


Demonstratiedagen CaravanMoverShop


U bent van harte welkom op één van onze demonstratiedagen! Hier kunt u de producten zien en beleven. Tijdens deze dagen kunt u uitleg krijgen over de verschillende movers en accu's. Wij proberen u uiteraard zo volledig mogelijk te informeren en al uw vragen te beantwoorden. Hierdoor kunt u weloverwogen de meest optimale mover kopen voor uw caravan. Ook op andere dagen kunt u langskomen op de vestigingen. Controleer dan wel even op de website bij de vestiging de openingstijden voor deze week (klik hier). De komende tijd hebben wij de volgende demonstratiedagen:

Vrijdag 01 februari 2019 (09.00 - 17.00) NL-Groningen, NL-Alblasserdam, NL-Veenendaal, NL-Lelystad, AT-Wiener Neustadt
Vrijdag 15 februari 2019 (09.00 - 17.00) NL-Groningen, NL-Alblasserdam, NL-Veenendaal, NL-Lelystad, AT-Wiener Neustadt


CaravanMoverShop op de beurs


demonstratiedagen
CaravanMoverShop is een internationaal bedrijf en ook dit jaar staan we op vele beurzen in West-Europa. Hieronder het overzicht van de diverse beurzen waar wij te vinden zijn:
2019 januari

DE-Stuttgart, 12 januari 2019 - 20 januari 2019, CMT
     Standnummer 9E73 Klik hier voor een beursplattegrond
NL-Leeuwarden, 17 januari 2019 - 22 januari 2019, Caravana
     Standnummer 5087
DE-Oldenburg, 25 januari 2019 - 27 januari 2019, CFR, Caravan Freizeit und Reisen
     Standnummer Halle 3 - 3001 Klik hier voor een beursplattegrond
DE-Hannover, 30 januari 2019 - 03 februari 2019, ABF
     Standnummer Halle 24 A02 Klik hier voor een beursplattegrond

2019 februari

DE-Hamburg, 06 februari 2019 - 10 februari 2019, Reisen Hamburg
DE-Muenchen, 20 februari 2019 - 24 februari 2019, FREE Munchen
     Standnummer C5-316 Klik hier voor een beursplattegrond
DE-Essen, 20 februari 2019 - 24 februari 2019, Reise und Camping

2019 augustus

DE-Duesseldorf, 31 augustus 2019 - 08 september 2019, Caravan Salon
DE-Duesseldorf, 31 augustus 2019 - 08 september 2019, Caravan Salon

2019 oktober

NL-Utrecht, 09 oktober 2019 - 13 oktober 2019, Kampeer & Caravan Jaarbeurs
AT-Wels, 16 oktober 2019 - 20 oktober 2019, Caravan Salon Austria


caravan-beurzen-messe.jpg

Gratis abonnement op ACSI Freelife magazine


CaravanMoverShop werkt intensief samen met de ACSI. Dit is de internationale specialist op het gebied van campings en kamperen. Naast de bekende campinggidsen, maken zij ook het ACSI Freelife magazine. Dit is het meest informatieve kampeerblad van Nederland. Als u bij ons een caravan mover koopt, krijgt u een gratis abonnement op ACSI FreeLife magazine indien u een Nederlands adres heeft. Indien u gebruik wilt maken van dit aanbod, geef dit dan na montage van de mover door.

acsi-freelife-magazine.jpg

Advertenties van CaravanMoverShop


De naam CaravanMoverShop geeft duidelijk aan wat we doen: wij verkopen caravan movers met bijbehorende accu's en acculaders. De meeste producten hebben wij zelf op voorraad en kunnen wij na bestelling direct verzenden. Wij versturen elke werkdag. Bij elk product staat een indicatie van de voorraad. Wij proberen zoveel mogelijk informatie over de producten online te verstrekken. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken. Wij reageren snel op e-mails. Wij hebben vele advertenties geplaatst in de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB, ACSI Freelife Magazine, Campingvizier, Camping Cars and Caravaning en Reisemobil.

ANWB Kampeer
en Caravan Kampioen

kck advertentie


Xenteq LBC-512 acculader, vernieuwd model, ook voor lithium IonXenteq

Het bedrijf Xenteq


De KCK (Kampeer en Caravan Kampioen) van de ANWB heeft in de uitgave van oktober 2010 de LBC-412 acculader aangeraden als zeer betrouwbare lader. "De levensduur van een accu staat of valt met de kwaliteit van de lader. Twee laders die zich bij ons hebben bewezen aan alle accutypen: Calira's LG400 met koel ventilator en de Xenteq LBC400 zonder ventilator". Volgens de website van de fabrikant (Xenteq) wordt hiermee wederom bevestigd dat de producten top producten zijn.

De LBC 412 lader is in 2012 opgevolgd door de LBC 500 serie waar de LBC 512 de 12 Volt lader van is. De LBC 500 is een volledig automatische, microprocessor gestuurde acculader en druppellader in één. Bevat de modernste electronica ontwikkelingen waardoor een bijzonder intelligente lader is ontstaan. Professioneel maar gebruiksvriendelijk, dus voor vele doeleinden inzetbaar.

LBC 512


Door toepassing van de nieuwste switch-mode technieken is deze lader compacter en lichter dan zijn voorganger, de LBC 400 serie, en heeft een hoger rendement (tot 90%). De vele bijzondere eigenschappen en beveiligingen, waaronder dubbele (!) temperatuurbeveiliging en ompoolbeveiliging, resulteren in een zeer geavanceerd en uitermate veilig laadproces. Zo worden de lader, de accu en het laadproces continu beschermt. Deze eigenschappen maken de lader inzetbaar voor vele toepassinggebieden op zowel professioneel- als op recreatief niveau.

De LBC serie is geschikt voor permanente aansluiting en inbouw. Zo bevat de lader voor accu's die langere tijd niet gebruikt worden een speciale functie, de jogging fase. Tevens kan de lader aangesloten blijven/aan blijven staan tijdens belasting van de accu, het starten van een motor of bij aanwezigheid van meerdere stroombronnen. Ook is er bij deze LBC 500 serie geen ventilator gebruikt, de lader is dus stil. De LED aanduidingen voor aflezing van de laderstatus zijn vanuit een grote hoek afleesbaar. Verder bevind er zich aan de voorzijde van de lader ook één drukknop waarmee zeer eenvoudig de juiste accutype instelling gekozen kan worden. De LBC 500 is te gebruiken voor vele accutypes waaronder: start. semitractie, voltractie, gel-, AGM-, spiral, koolstofvezel en calcium. De LBC 500 is uitgevoerd met een vaste laadkabel van 1m in lengte. De uiteinden zijn voorzien van accuklemmen en er worden tevens kabelogen meegeleverd.
lbc 512 verpakking

De LBC 500 is tevens inzetbaar als voeding. Om verbruikers rechtstreeks aan te sluiten heeft de lader namelijk een speciale voedingsstand. Zo ontstaat er een stabiele uitgangspanning en kan apparatuur rechtstreeks werken zonder tussenkomst van een accu.
De garantie periode van dit product is 5 jaar!
lbc 512

Optionele montage klem voor de LBC 500, model PC1:


Tevens is er voor de LBC 500 een optionele montage klem beschikbaar om de lader eenvoudig vast te zetten en wederom te verwijderen zonder dat daarvoor schroeven voor moeten worden verwijderd. Deze montage klem is genaamd de PC 1 en is een zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor toepassingen waar men de vaker dient uit te nemen zoals bijv. winterstalling periodes waarbij men de lader graag met accu's wil uitnemen om op een nadere locatie in druppellading te zetten.

Eigenschappen LBC 500 laders


De ingangsspanning van de LBC lader moet tussen de 175 en 264 Volt liggen. Deze ingang is afgezekerd met een 3,15A zekering. De maximale stroomopname is bij volledig vermogen 0,7 A op de 230v.In stand-by zakt dit naar minder dan 1 Watt. De lader is IP205 beschermd, de lader is dus beschermd tegen vaste stoffen groter dan 12mm. De lader heeft geen bescherming tegen water/vloeistof e.d. De lader kan een slagkracht verdragen van max. 2,00 Joule. Gebruik de laders dus nooit buiten of in stoffige of vochtige ruimtes. De lader heeft een afmeting van 204x133x59 mm.

De fabrikant geeft aan dat er diverse beveiliging zijn ingebouwd. Volgens de fabrikant is de lader beveiligd tegen ompoling, kortsluiting, temperatuur, temperatuursensorbewaking, ingangspanning, ingangspanningbewaking, softstart, compensatie spanningsverlies, stroombegrenzing, laadtijdbewaking.


Levering is inclusief netkabel en 12v aansluitkabel met klemmen en met oogjes.

LBC 400


De voorgaande serie was de LBC 400 serie. De LBC 400 (LBC 412, 12 volt en LBC 424, 24 volt)is een volledig automatische acculader en druppellader in één. Door deze eigenschappen is permanente aansluiting op de accu mogelijk. Ideaal wanneer de accu langere tijd niet gebruikt worden, bijvoorbeeld tijdens de winterstalling. Ook perfect geschikt voor inbouw, aangezien de verbinding niet verbroken hoeft te worden tijdens belasting van de accu door bijvoorbeeld verlichting.

Door de switch-mode techniek is deze lader licht van gewicht en gebruiksvriendelijk. De LBC 400 beschikt tevens over een voedingstand waardoor het mogelijk is om verbruikers rechtstreeks op de lader aan te sluiten. Zo kan apparatuur werken zonder tussenkomst van een accu. Bovenstaande eigenschappen maken de LBC 400 geschikt voor vele toepassingen op zowel industrieel als recreatief gebied.

Leveringsomvang


De LBC lader wordt geleverd met een aansluitkabel van ongeveer 1,50 meter. Deze is voorzien van accuklemmen. Tevens is er een duidelijke Nederlandstalige handleiding meegeleverd.
lbc lader inhoud

Instellingen


Aan de voorzijde van de lader bevinden zich enkele schakelaars waarmee de spanning ingesteld kan worden. De lader heeft instellingen voor: start-, semi-tractie-, gel-, AGM-, Spiral- en calciumaccu's. Tevens zijn enkele voedingstanden in te stellen. Het is in te stellen met de kleine schakelaars op de lader.
lbc instellingen

Specificaties LBC 412:


De LBC 400 serie kent twee uitvoeringen. De LBC 412 voor 12 volt en de LBC 424 voor 24 volt. Hieronder de specificaties voor de 12 volt variant:

Uitgangspanning nominaal 12 volt
Laadinstelling profiel: Startaccu, Semi-tractie accu: 14,6 volt / 13,5 volt
Laadinstelling profiel: Gel accu: 14,2 volt / 13,8 volt
Laadinstelling profiel: Calciumaccu, Optima-accu: 14,8 volt / 13,8 volt
Maximale afwijking: 0,1 volt
Laadstroom max.: 10 Amp. +/- 0,2 Amp.

Specificaties LBC 424:


De LBC 400 serie kent twee uitvoeringen. De LBC 412 voor 12 volt en de LBC 424 voor 24 volt. Hieronder de specificaties voor de 24 volt variant:

Uitgangspanning nominaal: 24 volt
Laadinstelling profiel: Startaccu, Semi-tractie accu: 29,2 volt / 27,0 volt
Laadinstelling profiel: Gel accu: 28,4 volt / 27,6 volt
Laadinstelling profiel: Calcium accu: 29,6 volt / 27,6 volt
Maximale afwijking: 0,2 volt
Laadstroom max.: 5 Amp. +/- 0,2 Amp.

Specificaties LBC serie


Onderstaande specificaties zijn voor het 12 en 24 volt model gelijk:
Inschakelspanning: 0,0 vdc
Beschermingsgraad (EMC): IP 205
Gewicht: 1 kg
Galvanisch gescheiden: Ja
Behuizing: geanodiseerd aluminium
Koeling: mechanisch (geen ventilator)
Batterij aansluiting: Schroefuitgang (messing)
Soft start: Primair en secundair
Beveiligingen: Ompoling (zekering), kortsluiting, temperatuur
Verbruik (bij volledig vermogen): Max. 176 Watt (0,77Amp.)
Ideale omgevingstemperatuur: 5-20°C
Laad karakteristiek: IUoUoe
Ingangsspanning: 175 – 264VAC, 50/60Hz

Ompoling


Let bij deze lader goed op dat u de rode kabel op de plus aansluit en de zwarte op de min. In de specificaties schrijft de fabrikant dat er een beveiligingen is tegen ompoling door middel van een zekering. Onze ervaring is dat meestal alleen de zekering door brandt, maar het kan ook gebeuren dat de gehele lader defect raakt. Dit staat ook in de handleiding van het product vermeld: "Probeer ompoling altijd te verkomen, dit kan ook leiden tot gevolgschade."


Website Xenteq
Klik hierna op de gewenste taal om de handleiding te downloaden: Nederlands Duits Engels


Artikelnummer fabrikant: LBC-512
EAN code: 8712757381364
Artikelnummer: 42350

Garantie Xenteq


Als u onverhoopt een probleem heeft met de bij ons aangeschafte producten, wordt het probleem met het product zo spoedig mogelijk opgelost. Wij zullen u verzoeken een email te sturen waarin u het probleem beschrijft. U krijgt dan nadere vragen of een garantienummer en een stappenplan hoe we het probleem kunnen oplossen.

Veel storingen aan een product zoals een mover kunt u gemakkelijk zelf verhelpen door telefonische uitleg van onze monteurs. Een veel voorkomend probleem is, hoe zet ik de afstandsbediening aan...en als dat gelukt is, hoe zet ik de rollen automatisch in beweging naar de band. Het lijkt simpel; maar elk product is beveiligd tegen per ongeluk gebruik en na een jaar is het regelmatig onduidelijk hoe het ook al weer werkte.

In de regel kunt u bij dit merk niet direct bij de fabrikant of importeur terecht.Reserve onderdelen


Als u schade rijdt; of na de garantietermijn problemen krijgt, bieden de merken Truma, PowrMover, Reich en AL-KO een nagenoeg volledig assortiment reserve onderdelen. Bij een klein probleem na de garantieperiode, hoeft u niet een geheel nieuwe mover te kopen. U kunt vaak met een los te bestellen onderdeel het probleem oplossen. Van de meeste movers zijn de onderdelen nog gegarandeerd 10 jaar leverbaar. Daarnaast hebben wij het meest uitgebreide assortiment onderdelen gebruikt en nieuw op voorraad.;

Bestel informatie


  • Bestellen? Klik op de knop bestellen.
  • Alle prijzen zijn inclusief btw.
  • Wij verzenden onze producten in Nederland met PostNL.
  • Wij verzenden uw bestelling vanaf 79 euro zonder transportkosten!
  • U kunt de producten ook afhalen in NL-Groningen, NL-Alblasserdam, NL-Lelystad, NL-Veenendaal, ES-Málaga en AT-Wiener Neustadt.
  • Klik hier voor meer informatie over bestellen, afhalen en thuisbezorgen.

Prijs en Bestellen


Onze prijs: € 113.00
bestel
-

Vragen? mail ons op info@Onderhoudslader.nl Wij antwoorden erg snel.
Telefonisch zijn wij op werkdagen tot 17.00 uur bereikbaar op
NL: 085-7843666.
©2000-2018 CaravanMoverShop

CaravanMoverShop: Reviews | Privacyverklaring | algemene voorwaarden | Juridisch | Contact
Website: Verzendkosten | Klantenservice | Winkelwagen | Dealers
Media: Facebook | Youtube
Filialen: NL-Groningen | NL-Alblasserdam | NL-Lelystad | NL-Veenendaal | AT-Wiener Neustadt | ES-Málaga